Geluk in het basisonderwijs

Programma's die de deelnemers sociaal en cultureel verrijken en goed aansluiten bij burgerschap. Met en/of voor ouderen en goed uit te voeren in tijden van corona.

NEEM CONTACT OP

UITGELICHT

De klassieke gelukswandeling met leerlingen

Onder begeleiding van kunstenaar Misja Immink voeren leerlingen en bewoners van verzorgingshuizen onderweg opdrachten uit die doen verwonderen en verbinden. Zij gaan beter kijken en leren elkaar en de buurt op luchtige wijze kennen.

Groep: 3-8
Duur: 90-120 minuten

AANMELDEN

Meer lesprogramma's

Buurtonderzoek. Verspreiding vrolijkheid. Buurtontmoetingen. Luchtige uitwisselingen.
Programma's op maat gemaakt en in overleg met de school. Lessen kunnen aangepast en uitgebreid worden.

1. GROET & ONTMOET BUURTSESSIE

Een verkenningstocht door de buurt waarbij we meerdere buurtgenoten leren kennen, van gelukkige locals tot aan watermensen en bewoners van een verzorgingshuis.

Groep: 5-8
Duur: 90-120 minuten

AANMELDEN

2. PRACHTIGE BARBAREN

Tijdens dit avontuur gaan we de kunstwerken in de omgeving op verschillende manieren bekijken. Wat is het geluksgehalte van de beelden? Wie maken ze gelukkig?

Groep: 5-8
Duur: 90-120 minuten

AANMELDEN

3. BLIJMAKERSBRIGADE

Waar word je blij van? Wat maakt een ander blij? We richten een Blijmakersbrigade op die acties verzint om buurtgenoten, met name ouderen, vrolijk te stemmen.

Groep: 3-8
Duur: vanaf drie lessen

AANMELDEN

4. GROENE GELUKSCOMMISSIES

We beoordelen buurttuintjes op geluk. Wat maakt een tuin gelukkig? Een beeldje? Hoopvol groen? Bloemenstemmerij? Het winnende tuintje krijgt een certificaat overhandigd.

Groep: 5-8
Duur:
vanaf twee lessen

AANMELDEN

5. BIJZONDERE EXOTEN

Een buurtverkenning naar exoten en hun betekenis. Veel beelden staan achter ramen, zoals wajangpoppen, boeddhabeeldjes, dromenvangers en indianenpopjes.

Groep: 5-8
Duur: vanaf drie lessen

AANMELDEN
NEEM CONTACT OP

UITGELICHT

Schilderachtig geluk

In duo's of trio's wordt onder leiding van een kunstenaar buiten op locatie een nieuwe gelukssoort geschilderd. Bijvoorbeeld een gelukkige dakpan, een vrolijke wolk of een stukje troostgroen. Soms à la Monet dan weer in de stijl van Dalí of Picasso.

Groep: 5-8
Duur: vanaf drie lessen

AANMELDEN

Covid-19

Vanwege het corona-virus zijn we soms gedwongen zonder ouderen te gelukswandelen. Dit pakt wel goed uit: mede door de opdrachten staan leerlingen open voor elkaar en hun omgeving. Ook doen we altijd een verzorgingshuis aan voor een luchtbelopera of stoepschildering of roeptoeterconcert.

Onderwijsformulier

Verbondenheid met de buurt. Culturele straatverrijking. Gelukkige stoeptegels. Uitgelaten gelukswandelaars.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Met deze scholen wandelen we samen