November 2020

Gelukspost is de nieuwsbrief over de Gelukswandelingen van kunstenaar Misja Immink,  die wekelijks op stap gaat met vrijwilligers en bewoners van verzorgingshuizen op zoek naar nieuwe soorten geluk.

WANDEL OOK MEE
November 2020

De roep van de roeptoeter

Het was een mooi weerzien met veel bewoners én geluksvrijwilligers. Ook weer van alles ontdekt, van een schilderijtje voor hangouderen tot een vos van 20 meter, opgenomen in onze collectie Inheemse diersoorten. Volop genoten van L’aire de Rotterdam en in deze surrealistische periode is onze leuze tijdelijk veranderd in Weerbaarder door verwondering. Natuurlijk houden we ons aan de covid-voorzorgsmaatregelen.

De website en onze InstaFace verrichten wonderen want tot nu toe waren alle loopjes ‘uitverkocht’.  Hierdoor hebben we ook kennis kunnen maken met nieuwe en bijzondere wandelbegeleider, zoals de architect die burenruzies oplost. Met en zonder gebouwen.

Hopelijk tot een (hernieuwde) kennismaking, misschien wel tijdens de kabouterjacht.

- Misja Immink

Quote van de maand

”Ik ben dan wel vergeetachtig maar jullie vergeet ik nooit.”

Bewoonster verzorgingshuis Antonius Binnenweg

OPROEPEN

Oproep Geluksbode

Cobi heeft onlangs enkele verzorgingshuizen voorzien van dichterlijke aandacht. Om meer bewoners te laten genieten van luchtige woordjes zoeken we meer geluksbodes.

Wil jij geluksbode worden? Mail naar post@gelukswandelingen.nl.

Kabouteroproep

Graag sturen we wat kabouters rond naar de verzorgingshuizen. Kaboutertje in de buurt? Graag een foto met adres zodat we hem in de toekomst een keer kunnen bezoeken. Mail je kabouter naar post@gelukswandelingen.nl.

Mooiste moment van de maand

Kaboutertoerisme

Nieuwe soorten geluk

‘De kabouterjacht’ is een van mijn favoriete bezigheden. Naast een ontmoeting met de grote Rotterdamse kabouter gaan we op zoek naar wat kabouterachtigen in parkjes, tuintjes en op balkonnetjes. Vaak zijn zij alleen, soms in groepsvorm. Met bewoners van Borgstede zagen we een keer de zeven dwergen een huis bewaken in Barendrecht. Als we een kabouter gevonden hebben, bestoken we hem met vragen en gaan met hem op de foto. Soms ook met kaboutereigenaar.

- Misja Immink

Kabouterachtige

Ik ben geen echte kabouter, meer een new wannabe.

Zit weleens op een paddenstoel, rood of gestipt, daar wip ik niet om.

Klein, een echte baard en ook een mutsje met een punt.

Maar i.p.v. de befaamde kabouterlaarsjes draag ik mooie hakjes.

En dat is nou juist not done in de wereld van kabouters.

E. van Nits

De tocht van de gespiegelde barbaren

Verslag van een gelukswandeling

Op zaterdag 10 oktober verzamelen we ons op de parkeerplaats van Laurens Antonius Binnenweg. De groep is een mix van ervaren en beginnende gelukswandelaars, ikzelf hoor bij die laatste groep. Net als iedereen klaar is om te gaan, breekt de hemel open. Er volgt een korte bui… of was het misschien de moesson? Gelukkig gaan de wolken ons snel voorbij en kan de barre tocht der barbaren beginnen.

We zoeken naar BN’ers, lopen langs dat ene beeld dat eruit ziet alsof de kunstenaar al zijn uitgekauwde kauwgom heeft verzameld om die vervolgens in willekeurige vormen te boetseren en de roeptoeter bezorgt een skateboarder blozende wangen. Op de Witte de With vormen we een vrolijke optocht voor de mensen die zich nog op het terras wagen.

Er volgen verstopte kunstwerken, stickerkunst en een heuse partnerruil. En dan is daar het hoogtepunt, het depot van Boijmans, waar we onszelf al zwaaiend bewonderen als miniatuurpoppetjes en fantaseren over het dakterras. Aan het eind van de wandeling hebben we de vraag beantwoord die we aan het begin hadden gesteld: De mondmaskers maken ons niet minder gezellig.

- Anne Visser

doe mee aan heT AVONTUUR!

Ga mee als vrijwilliger en rol een bewoner van een verzorgingshuis en jezelf gelukkiger.

Steun GELUKSWANDELINGEN

Ga met jouw team of bedrijf op geluksavontuur en wandel ouderen en elkaar gelukkiger.