September 2020

Gelukspost is de nieuwsbrief over de Gelukswandelingen van kunstenaar Misja Immink,  die wekelijks op stap gaat met vrijwilligers en bewoners van verzorgingshuizen op zoek naar nieuwe soorten geluk.

WANDEL OOK MEE
September 2020

Roep van de roeptoeter

We mogen onze loopjes met het geluk weer uitvoeren! Ondanks de omstandigheden. Gezond in de buitenlucht. Ontroering en vervoering. Met roeptoeter. En veilig, mede dankzij onze voorzorgsmaatregelen.

Het begint met Antonius op de zaterdag, even weken. Hopelijk volgt Delfshaven spoedig, op de oneven zaterdagen. Blijdorp deed al mee en ook Simeon & Anna heeft van zich laten horen.

Daarnaast doen we mee aan de Senior Games. Dit betekent dat de komende periode elke locatie van Laurens een keer aan de gelukswandel gaat. Heel erg leuk.

We waren heel blij met de toegestuurde exoten en gelukkige wolken. Het maakte de gelukspost voor de bewoners compleet. We gaan er trouwens mee door. Ook met de roeptoeterconcerten. Vandaar de oproepen.

De nieuwe website is in de lucht, met dank aan Arthur en Marloes. De agenda staat erop (wel onder voorbehoud). Nieuwe gelukswandelingen, zoals Totemisme, zijn hier eveneens terug te vinden. Binnenkort dus een tochtje totempalen met gedichten.

Misja Immink

De trechterman


Een trechter boven op zijn hoofd geplaatst,

omdat hij niet in staat is om te huilen.

Het water dat er wordt ingegooid,

stroomt gezouten door zijn hoofd de ogen uit.

M. Anderman

Schildpaddenvrouw

Gut, oh gut,

Mijn voeten veranderen langzaam

in twee kleine schildpadjes.

Op zich geen probleem

ware het niet dat de linker net iets sneller

is dan de rechter.

Freija van Bloemenhof

Oproep Totempalen

Stuur een foto van een mooie totempaal in uw buurt. Graag met locatie. Bijhorend gedicht mag ook. Mail uw totempaal met woorden naar post@gelukswandelingen.nl.

Totemisme

Nieuwe Soorten Geluk

door Misja Immink

In Rotterdam staan behoorlijk wat palen. Sommige palen hebben een bord en andere palen zijn voorzien van lichten. Plaatselijkheden noemen ze verkeersborden en stoplichten. Misschien om ons te verwarren want ik zie totempalen.
De meeste zijn bewerkt met woorden en afbeeldingen in de vorm van stickers. De totempalen met lichten staan hoog in hiërarchie, veel plaatjesbewerking. Minutenlang kan je ze bestuderen. Soms komt er zelfs muziek uit. En bij sommige aanverwanten wordt de kijktijd aangegeven. Of misschien wel de duur om een gedicht voor te dragen. Met roeptoeter. Geen stoplicht maar een stopdicht, of dichtstop, om de totempaal of de clan van de totem te eren. Ik zelf ga voor 'Elk stoplicht een gedicht, de opkomst van het totemisme'. Misschien een titel voor een boek. Of voor een dichterlijke gelukswandeling.

Happy end

Ben je gelukkkig?

Gelukkig niet.

Jules Deelder

Oproeproeptoetergedicht

Heeft u een gedicht voor de roeptoeter? Eigen werk mag. Woorden van een ander ook. Mail naar post@gelukswandelingen.nl.

doe mee aan heT AVONTUUR!

Ga mee als vrijwilliger en rol een bewoner van een verzorgingshuis en jezelf gelukkiger.

Steun GELUKSWANDELINGEN

Ga met jouw team of bedrijf op geluksavontuur en wandel ouderen en elkaar gelukkiger.