ECHT ROTTERDAMS ERFGOED

De Gelukswandelingen zijn opgenomen in de collectie Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam!
Hierdoor zijn we ook zichtbaar in het Stadsarchief.

Gelukkige geschiedenis

De Gelukswandeling is ontstaan in 2012 toen Museum Rotterdam een oproep deed voor mantelzorginitiatieven.
De inmiddels 83-jarige mantelzorger Herman Tiggeloven maakte veilige wandelingen voor én met zijn ernstig zieke partner die slecht ter been was. Op deze manier konden zij ondanks hun steeds kleiner wordende wereld toch onderdeel van de stad blijven. Hij werd gekoppeld aan Misja Immink die de extra dimensie aan de wandelingen toevoegde, namelijk ‘geluk in overleg’. Hij heeft deze wandelingen verder ontwikkeld tot een activiteit die ook voor andere Rotterdammers toegankelijk is: de Gelukswandeling.

"Wanneer je niet meer op straat komt, neem je geen deel meer aan het leven. De straat is als theater. Waarom denk je dat zoveel mensen op terrassen zitten?"
Herman Tiggeloven
"Wanneer je niet meer op straat komt, neem je geen deel meer aan het leven. De straat is als theater. Waarom denk je dat zoveel mensen op terrassen zitten?"

Herman Tiggeloven

IN HET HART GERAAKT
“Als groep hebben we een super wandeling gemaakt van ruim twee uur, waarbij ieder van ons iemand begeleidde, de meesten in een rolstoel, een enkeling met een rollator. Het doel was niet alleen wandelen maar vooral ook verbinden, gesprekken voeren, soms oppervlakkig, maar veel vaker ook met onverwachte diepgang en wederzijds impact. De verhalen die ik met “mijn” buddy mocht ervaren hebben me in het hart geraakt, ontroerend, vertederend en met een dankbaarheid die me nederig maakte. Ook zien hoe collegae in een heel andere setting opereerden was hartverwarmend om te zien. De aandacht die wij voor onze tijdelijke gasten hebben was voor mij onvoorzien groot, maar andersom zo mogelijk nog groter. Toen we daarna als team nog even bij elkaar zaten en terugkeken viel me ook daarop dat een en ander veel meer met ons heeft gedaan dan dat ik op voorhand had ingeschat.”

Bas Ossewaarde, directeur Pointlogic

doe mee aan heT AVONTUUR!

Ga mee als vrijwilliger en rol een bewoner van een verzorgingshuis en jezelf gelukkiger.

Steun GELUKSWANDELINGEN

Ga met jouw team of bedrijf op geluksavontuur en wandel ouderen en elkaar gelukkiger.