Gelukkige studenten

Waanzinnige avonturen in de stad begeleid door de gelukkige roeptoeter.
Verschillende gelukswandelingen voor studenten om samen met ouderen het geluk te verkennen.

AANMELDEN GELUKSWANDELING

Studenten aan de gelukswandel

Vanwege Covid-19 is het misschien niet mogelijk om met ouderen te lopen. Het alternatieve programma biedt ook veel mooie ontmoetingen met stadsgenoten. Altijd met een bezoek aan een verzorgingshuis voor een luchtbelconcert of soortgelijke vrolijkheid.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

WOLKENTOERISTEN

WOLKENTOERISTEN

Nederland heeft de mooiste luchten van de wereld en Rotterdam heeft wolken van ongekende schoonheid.
Tijdens dit toertje doen we verschillende wolken-hotspots aan waar we het blauw boven ons hoofd bestuderen en vrolijk stemmen.

GROEN GELUKKIGEN

Groenkijken en groenstaren. Welk groen biedt troost of hoop? Wanneer gebruik je tederiet? Wanneer vergroent geluk?
Samen bestuderen we de groengradaties in de omgeving en vragen ons af welk groen ons gelukkig kan maken.

GROET & ONTMOET BUURTSESSIE

Een verkenningstocht door de buurt waarbij we meerdere buurtgenoten leren kennen zoals de gelukkige locals, watermensen, exotische plaatselijkheden, passanten positivo's, kophuiseigenaren en bewoners van een verzorgingshuis.

GELUKKIGE HANG-OUDS

Een verrassend avontuur langs opmerkelijke straatkunst. Muurschilderingen en graffiti duiken op onverwachte plekken op. Maar waar hang je lekker? En waarom? Wat is een goede hangouderenplak? Waarschijnlijk gaan we zelf ook aan de graffiti.

BARBAARS GELUKKIG

DE TOCHT DER BARBAREN

In een gewijde omgeving verschijnen kunstwerken die wij met barbaarswaardige blikken bestuderen. Zijn wij de barbaren of zijn de kunstwerken gemaakt door barbaren? En wanneer ben je eigenlijk barbaars gelukkig.? Dit en nog veel meer gelukkig barbarisme.

DE KLASSIEKER

Een tocht langs nieuwe gelukssoorten. We stoppen bijvoorbeeld bij de beste wolkenspot, ontmoeten een gelukkige local, juichen met de juichwilg of ontmoeten inheemse diersoorten. Genoeg om samen over na te denken en te kletsen.

AANMELDEN GELUKSWANDELING

UITGELICHT

Gelukswandeling op beeld

Zon, regen , sneeuw, wind en regenbogen: de gelukswandelingen gaan bijna altijd door, op verzoek van de ouderen en de verzorgingshuizen.

AANMELDEN GELUKSWANDELING

UITGELICHT

Het Boijmansprogramma

Tijdens de Boijmans’ Gelukswandeling van kunstenaar en gelukszoeker Misja Immink nemen de leerlingen bewoners van een zorginstelling mee. Kleine opdrachten stimuleren de interactie tussen de bewoners en leerlingen waardoor ze elkaar leren kennen en met een andere blik naar de wereld om hen heen gaan kijken.
Ze wandelen langs het museumgebouw, het depot in aanbouw, het museumpark en bezoeken de 'Boijmans bij de Buren' tentoonstelling ‘Mensbeelden - kracht & kwetsbaarheid’ in Erasmus MC. Samen ontdekken ze allerlei soorten geluk. De kunstwerken gaan ze met andere ogen bekijken en de lopende gelukspraatjes met elkaar stemmen iedereen vrolijk. Een programma dat mooi aansluit bij actief burgerschap.

Doelgroep: MBO
Startlocatie:
verzorgingshuis Laurens Antonius op de Nieuwe Binnenweg 33
Duur: ca 120 minuten
Groepsgroote: maximaal 30 leerlingen

AANMELDEN VIA BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Aanmeldformulier

Verbondenheid met de buurt. Culturele straatverrijking. Vrolijke gelukswandelaars.

Telefoonnummer
Opmerkingen
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Met deze scholen wandelen we samen