EEN ROLLENDE DROOM

Jong en oud, in allerlei kleuren, samen op zoek naar nieuwe soorten geluk: gelukskaravanen van ouderen, scholieren en vrijwilligers bekijken de omgeving door een gelukswandelaarsbril; al pratend en verwonderend vinden ze het geluk én elkaar. Buiten. Op straat. Verbinding door verwondering.

Missie

Ouderen, vrijwilligers en scholieren in contact met elkaar brengen, samen meer laten genieten van de buitenlucht en hen sociaal en cultureel verrijken en verblijden.

Tijdens de gelukswandeling prikkelen we de nieuwsgierigheid en kijken we op een bijzondere manier naar de omgeving waarbij we elkaar op luchtige wijze beter leren kennen en begrijpen.

In deze betoverende ruimte vinden ook mooie ontmoetingen met buurtgenoten plaats waarbij de straat dient als theater en de buurt in een openluchtmuseum verandert. Het gewone toont zich buitengewoon en tegelijkertijd wordt de sociale band versterkt.

Impact
Er is plaats voor aandacht, begrip, verdieping en een beetje geluk. De opgewekte stemming is hoor- en voelbaar en kan nog dagen voortduren. Uitspraken als: ‘Het is net vakantie’ of ‘Jullie hebben een eenzame vrouw gelukkig gemaakt’ zijn meermaals voorbij gekomen. Uit ervaring blijkt dat bewoners zo vaak mogelijk van deze buitenactiviteit willen genieten.

Impact in cijfers

In 2012 gestart vanuit Museum Rotterdam en een jaar later op pad met de verzorgingshuizen en hun bewoners.
Sinds 2017 organiseren we 150 gelukswandelingen per jaar.

Gelukswandelingen: 684
Verzorgingshuizen: 25
Bewoners verzorgingshuizen: 9137

Geluksvrijwilligers: 9240
Nieuwe gelukssoorten: 2002
Gelukskilometers: 2275 km
"Alles is aanwezig. Veel mensen. Bijna een optocht. Ook de chaos maakt het leuk. Veel humor. Perfect. Ik keek ernaar uit en op terug. Het maakte de tijd in het verzorgingstehuis heel bijzonder."

Ineke Berkens, voormalig bewoonster Antonius
"Wanneer je niet meer op straat komt, neem je geen deel meer aan het leven. De straat is als een theater, waarom denk je dat mensen zo graag op terrassen zitten?"
Herman Tiggeloven
"Het heeft wel indruk op me gemaakt: de eenzaamheid van ouderen en de afhankelijkheid om dingen te ondernemen."
Wendy Breur, HR-adviseur van de Politie Rotterdam

"De verhalen die ik met 'mijn' buddy mocht maken hebben me in het hart geraakt, ontroerend vertederend en met een dankbaarheid die me nederig maakte."

Bas Ossewaarde, directeur Pointlogic

Droom samen: steun onze missie

Avonturen vol opwinding, samenzwering en nieuwsgierigheid.
Op een ongedwongen manier en met grote vrolijkheid maken we contact met elkaar.

Geluksvrijwilliger

Samen eropuit, verwonderen en erover kletsen, zorgt voor een bijzondere ervaring voor de bewoners van verzorgingshuizen. Zij komen niet vaak buiten, omdat er per persoon een vrijwilliger nodig is om de deur uit te gaan. Hoe meer mensen zich opgeven hoe meer bewoners mee kunnen met de gelukswandeling.

Sponsor

Je kan ons initiatief ook financieel steunen door geluksaandelen aan te schaffen. Hierdoor vergroot je waarschijnlijk je eigen geluk en maak je het mogelijk dat meer ouderen kunnen genieten van onze avonturen. Geluksaandelen zijn te koop voor particulieren en bedrijven.

STEUN ONZE MISSIE

Gelukspost

Schrijf je in voor de Gelukspost en blijf op de hoogte van wat er gebeurt in de wondere wereld van de gelukswandelingen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

doe mee aan heT AVONTUUR!

Ga mee als vrijwilliger en rol een bewoner van een verzorgingshuis en jezelf gelukkiger.

Steun GELUKSWANDELINGEN

Ga met jouw team of bedrijf op geluksavontuur en wandel ouderen en elkaar gelukkiger.