Voortgezet onderwijs

Opwaardering sociaal stadsgevoel. Stadschappelijke betrokkenheid. Gelukkige stadsgenoten.
Vrolijke ontmoetingen met de buurt, buurtbewoners en bewoners van verzorgingshuizen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

GELUKSWANDELPROGRAMMA

Onder aanvoering van kunstenaar Misja Immink voeren de gelukswandelaars opdrachten uit die de verwondering activeren en mooie praatjes opleveren.

1. DE KLASSIEKER

Een tocht langs nieuwe gelukssoorten. We stoppen bijvoorbeeld bij de beste wolkenspot, ontmoeten een gelukkige local, juichen met de juichwilg of ontmoeten inheemse diersoorten. Genoeg om samen over na te denken en te kletsen.

Doelgroep: vmbo, havo, vwo en ouderen
Duur: 90-120 minuten

AANMELDEN

2. SCHILDERACHTIG GELUK

Samen op straat met schilderezels en schilderdocent.
We schilderen bijvoorbeeld het zicht van de gelukkige dakpan of een beruchte tederrietplantage. Soms Monetachtig dan weer meer Mondriaan of Picasso.

Doelgroep: vmbo, havo, vwo en ouderen
Duur: 120 minuten

AANMELDEN

3. HANGOUDERENPLEKKEN

Waar zou je nog willen hangen? Wat is schoonheid? Wanneer hang je schoon? Zulke vragen stellen we elkaar tijdens onze tochten langs mooie straat- en graffitikunst. Ook doen we zelf aan graffiti.

Doelgroep: vmbo, havo, vwo en ouderen
Duur: 90-120 minuten

AANMELDEN

4. GROET & ONTMOETSESSIE

Een verkenningstocht door de buurt waarbij we meerdere buurtgenoten leren kennen zoals de gelukkige locals, watermensen, exotische plaatselijkheden, passanten positivo's, kophuiseigenaren en bewoners van een verzorgingshuis.

Doelgroep: vmbo, havo, vwo en ouderen
Duur: 120 minuten

AANMELDEN

5. DE TOCHT DER BARBAREN

Hoe ziet een ongelukkig standbeeld eruit? En een gelukkig beeld? Waar in het schilderij ben je gelukkig? Samen bestuderen we de kunst in de omgeving en gaan de kunstwerken op verschillende manieren bekijken en ondervragen.

Doelgroep: vmbo, havo, vwo en ouderen
Duur: 90-120 minuten

AANMELDEN

UITGELICHT

Boijmansprogramma

Tijdens de Boijmans’ Gelukswandeling van kunstenaar en gelukszoeker Misja Immink nemen de leerlingen bewoners van een zorginstelling mee. Kleine opdrachten stimuleren de interactie tussen de bewoners en leerlingen waardoor ze elkaar leren kennen en met een andere blik naar de wereld om hen heen gaan kijken.
Ze wandelen langs het museumgebouw, het depot in aanbouw, het museumpark en bezoeken de 'Boijmans bij de Buren' tentoonstelling ‘Mensbeelden - kracht & kwetsbaarheid’ in Erasmus MC. Samen ontdekken ze allerlei soorten geluk. De kunstwerken gaan ze met andere ogen bekijken en de lopende gelukspraatjes met elkaar stemmen iedereen vrolijk. Een programma dat mooi aansluit bij actief burgerschap.

Doelgroep: MBO, HAVO en VWO
Startlocatie:
verzorgingshuis Laurens Antonius op de Nieuwe Binnenweg 33
Duur: ca 120 minuten
Groepsgroote: maximaal 30 leerlingen

AANMELDEN VIA BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Covid-19

Vanwege het corona-virus worden we soms gedwongen zonder ouderen te gelukswandelen. Dit heeft wel goed uitgepakt: leerlingen leren elkaar en de buurt beter kennen. Ook doen we altijd een verzorgingshuis aan voor een luchtbelconcert of roeptoetergedicht.

Zie ook onze programma's voor basisscholen en studenten

BASISSCHOLENSTUDENTEN

Onderwijsformulier

Verbondenheid met de buurt. Culturele straatverrijking. Gelukkige stoeptegels. Uitgelaten gelukswandelaars.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Met deze scholen wandelen we samen