Augustus 2021

Gelukspost is de nieuwsbrief over de Gelukswandelingen van kunstenaar Misja Immink,  die wekelijks op stap gaat met vrijwilligers en bewoners van verzorgingshuizen op zoek naar nieuwe soorten geluk.

WANDEL OOK MEE
Augustus 2021

Roep van de roeptoeter

Steeds vaker rollen onze geluksbrigades weer verwonderend door de straten van Rotterdam op zoek naar nieuwe soorten geluk. Veel bewoners van verzorgingshuizen hebben samen met geluksvrijwilligers dit geluk gevonden en gedeeld. "Wauw, het was zo fantastisch," zei een bewoner van Laurens Rubroek onlangs.

We gaan voor meer "Wauw". Om dit te realiseren zijn we op zoek naar meer geluksvrijwilligers. Eenmalig of op regelmatige basis. Misschien weet je iemand? Of ken je een geïnteresseerd clubje? Organisaties en bedrijven zijn natuurlijk ook van harte welkom om samen met ouderen én roeptoeter te gelukswandelen, bijvoorbeeld als teamuitje. Goed idee, tip of suggestie? We horen het graag. Vooralsnog komt bijna iedereen meer uitgelaten en gelukkiger terug.

Veel plezier met de Gelukspost en hopelijk tot een gelukswandeling.

Misja Immink

Nieuwe gelukssoorten

door Misja Immink
De Nationale Hangouderendagen

Bij het zien van een mooie muurschildering op een onverwachte plek zou ik het bijna willen uitschreeuwen van geluk. Dit soort ontdekkingen passen goed in de wandeleditie De Nationale Hangouderendagen waarbij we veel straatkunst tonen aan onze medereizigers. De graffiti-schilderijen zijn door de lokale jeugd gemaakt speciaal voor hun oudere stadsgenoten. Erg sympathiek. Helaas weten veel ouderen dat niet. Na wat gehangpraat met elkaar laten we vaak ook nog wat krijtende woorden achter voor de plaatselijke hangjongeren of we gaan stickeren om de hangplek op te waarderen. Ook voor de spanning. Het heeft ergens iets ondeugends. Een bewoner zei ooit: “Ik wist niet dat deze hangdagen bestonden. Is dit iets wekelijks?”

Arminius Terraspodcasts

Gelukswandelingen en nieuwe soorten geluk

Zit je op het terras van Arminius? Achter de kerkmuren vinden wekelijks debatten plaats. Laat je inspireren door de variëteit aan onderwerpen en sprekers die daar voorbijkomen. Luister alleen, of samen, naar de korte ‘terraspodcasts’. Je kan bijvoorbeeld luisteren naar Wim Pijbes of Tara Lewis. Misja Immink bespreekt vijf nieuwe soorten geluk die in de omgeving van Arminius zijn te bewonderen.  

Ga naar www.arminus.nl/podcast

Roeptoeterende pseudopoëzie

VORMGEVING: WOAU

Gelukswandelpoëzie. Thuisblijfgedichten. Roeptoeterconcerten met pseudopoëzie. Binnenkort te lezen in een kleurrijke dichtbundel, vormgegeven door niemand minder dan Léon Kranenburg van WOAU. Zie ook www.woau.nl.

doe mee aan heT AVONTUUR!

Ga mee als vrijwilliger en rol een bewoner van een verzorgingshuis en jezelf gelukkiger.

Steun GELUKSWANDELINGEN

Ga met jouw team of bedrijf op geluksavontuur en wandel ouderen en elkaar gelukkiger.